Закінчив бакалаврат Тернопільського державного технічного університету імені Івана Пулюя в 2002 році за спеціальністю «Харчова технологія та інженерія» , а в 2003 році – рівень спеціаліста, та здобув кваліфікацію інженера-технолога.
У 2005 році отримав диплом Master of Science за спеціальністю Food Science, Nutrition, and Health Promotion зі спеціалізацією у біохімії у Mississippi State University.
У 2010 році захистив дисертацію на вчену ступінь PhD у Mississippi State University за спеціальністю Food Science and Technology, дисертація на тему «Depuration as a method to reduce Vibrio vulnificus populations in live Crassostrea virginica oysters».
У період навчання працював асистентом професора, вів лабораторні та практичні заняття з дисциплін, профільних по кафедрі.
У 2009/2010 навчальному році працював на повну ставку в Mississippi University for Women лектором, читав курси та проводив лабораторні та практичні заняття з «Загальної мікробіології» , «Загальної біології -1», та «Мікробіології харчових продуктів».
У 2011-2012 роках працював пост-доком в University of Florida, кафедра Food Science and Human Nutrition.
Наукові інтереси – біохімія, фізіологія, адаптація та виживання патогенних та умовнопатогенних бактерій